Önyargısız, açık düşünceli olmak

Hayata, olaylara, durumlara ve aslında her şeye belli bir seviyede önyargısız, açık düşünceli bir şekilde bakmanın bir alt eşiği var. Bu eşiğe biraz olsun yaklaşıp ve yine zaman içinde bu alt eşik değere erişince, olaylar, durumlar, hayat ve dünya çok farklı görünüyor insanın gözüne. Ve belli bir ölçüde bu alt eşiğe ulaşıp, ulaşamayan insanları gözlemledikçe bunun o insanlar için bir haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Gerek genetik yapısı, gerek doğduğu aile, çevre, gittiği okul, rastladığı insanlar vs herhangi bir sebepten bu eşiğe geç yada hiç erişemeyen insanlar için adaletsiz bir dünyada yaşadığımızı düşünüyorum.

Tüm bunları tekrar düşündüğümde acaba insanların her şeye belli bir seviyede önyargısız, açık düşünceli bir şekilde bakma seviyesi olması fikrine sahip olmam, benim bunları yazarken belli bir farkındalık seviyesinde olduğuma inandığımı göstermesi açısından, hata yapıyormuşum gibi hissettirdi. Ama tekrar düşününce belli bir farkındalığım olmasa tüm bunları zaten düşünemezdim diye düşünüyorum.

Son olarak sonsuzlukta bir an olan her bir insanın hayatında adaletin olmaması sonsuzlukta da adaletin olmadığı, olamayacağı anlamına mı gelir?

Yorumlar